ESTEM DE CELEBRACIONS, UN FINAL D’ANY BO



El divendres 28 l’Associació AMADEM va dur a terme la ja anunciada Jornada per a professionals en Salut Mental. Van participar sobre 50 professionals de tota la comarca entre ells i elles treballadores socials dels centres de salut, dels serveis socials base, de la MASSMA, professionals de l’Area de Salut Mental, Comisionat de la Conselleria de Sanitat, particulars, voluntaris, Junta Directiva i altres interessats. Els grans ausents van ser els responsables polítics dels Ajuntaments que encara que sabem que están molt ocupats ens hagués agradat que passaren al llarg de la Jornada i pogueren escoltar les necessitats reals i la precarietat en recursos en Salut Mental que soportem els residents de La Marina Alta. Sí que vam poder contar amb l’assistència de l’alcaldessa de Pedreguer que ens va donar la benvinguda i va explicar a tots els assistents de quina manera L’Ajuntament d’aquest poble, posa a disposició de les associacions La Finca del Campell per tal de fer una tasca social en favor de tota la població.

La Jornada va ser molt participativa i vam poder intercanviar informació entre els assistents i conèixer, com es treballa la Rehabilitació Psicosocial amb més recursos socio-sanitaris i un treball de coordinació molt consolidat, de la mà dels companys de la comarca de La Safor. Així i tot no ens vam desanimar sino al contrari ja que tots i totes vam coincidir en que s’estan fent moltes coses sobretot per la voluntat i vocació que tenim els professionals que treballem en aquest àmbit. Això no lleva que les administracions publiques han de fer una política equitativa i dotar a aquesta comarca d’allò del que disposen les altres comarques de la Comunitat Valenciana.

Eixe divendres va ser un dia molt complet per a AMADEM, ja que per la nit varem tindre la satisfacció d’anar a arreplegar el XXIII Premis d’honor de la Vila de Pedreguer que en aquest any ens van escollir per ser mereixedors del “Premi a la defensa de les Llibertats i la Solidaritat”. El acte va ser molt emotiu ja que el jurat va fer un treball de recopilació d’informació d’Amadem des dels seus principis i va donar una perspectiva general sobre tot el que fa l’Associació. Així vam veure que aquesta no és tant “invisible” com a vegades creguem, sino que ha evolucionat i millorat al llarg d’aquests 15 anys i continua fent esforços per arribar a tota la gent que ens necessite. Des d’aci agraïr al jurat per donar-nos aquest premi i per fixar-se en la tasca que desenvolupa Amadem i com no, a l’Ajuntament de Pedreguer.


Esther Escriva. 
Coordinadora y psicóloga de AMADEM

No hay comentarios:

Publicar un comentario